lørdag den 18. december 2010

Glødepærer

Vi ved jo godt, at de ikke er miljørigtige og at de er dyre i længden. Men for os der ikke kan vende os til sparepærens klodsede udseende og kliniske lys, er glødepæren altså et must. Det var derfor en sorgens dag, da de i september sidste år, ikke længere var at finde i butikkerne.
Efter at have bandet og svovlet over sparepæren i et halvt års tid, opdagede jeg ved at tilfælde at Silvan allerbagerst i butikken, på en af de nederste hylder havde et lille lager af små, glødende, klare pærer, der ikke engang var særlig dyre.
Magasin sælger selv samme pærer tre gange så dyrt. Så jeg foretrækker Silvanversionen til 29,95 for to 60watts med stor fatning. De fås kun i klare udgaver, altså hvor glasset ikke er coated. Dette giver et lidt skarpere skær, men er til gengæld virkelig flot i lamper, hvor pæren er synlig - fx. i Bonderup&Thorups klassiske trompetlampe.
Har taget et par billeder af min yndlingslampe, Arne Jacobsens AJ (et arvestykke) der selvfølgelig er blevet beriget med en politisk ukorrekt glødepære.

Abi
 



1 kommentar: